Symposium 2005


Klik op de poster om deze in een groter formaat te bekijken.

Programma: Thorax troubles

Algemene informatie

"Waarom thorax troubles?", vroeg Dr. Bogers (cardiochirurg) zich af nadat hij de titel van ons symposium voor 2005 had gezien. Hij suggereerde om zijn presentatie ”cardiac challenges” als titel te geven. En misschien moeten we dit WES-symposium ook maar zo zien.

Wat doen we met alle thorax troubles die we tegenkomen? Niet alleen een berg zien van problemen waar we tegen aan kijken, maar zoeken naar oplossingen en uitdagingen om IC-patiënten – volwassenen en kinderen – steeds beter te kunnen helpen.

Zo zijn er IC-verpleegkundigen die zich specialiseren op beademings- of cardiologisch gebied om de kwaliteit van zorg te kunnen verhogen. Twee van hen zullen iets vertellen over deze opleiding en het verrichte onderzoek. Artsen zullen onze kennis updaten op het gebied van shunting, hartoperaties, boezemfibrilleren, thoraxfoto’s en de opvang van een groot thoraxtrauma.

Dit WES symposium is gericht op het vergroten van kennis op thoraxgebied én de stimulans om ons zelf en elkaar steeds verder te ontwikkelen in een prachtig vak: de verpleegkunde.


Het jaarlijks WES symposium, gehouden op 17 maart 2005 te Rotterdam, was een leerzame en gezellige dag.
De 225 deelnemers uit Nederland en België hoorden diverse presentaties over thorax troubles. De presentaties van de sprekers werden voldoende tot goed beoordeeld.

Enkele gehoorde reacties van de deelnemers waren:

Zo ook enkele aandachtspunten voor de organisatie:

Uiteraard is de organisatie blij dat de deelnemers tevreden zijn en tegelijkertijd kritisch kijken. Aan bovengenoemde punten wordt komend jaar aandacht besteed.