Symposium 2007


Klik op de poster om deze in een groter formaat te bekijken.

Welvaart: wie vaart er wel bij?
De titel van het gevarieerde symposium dat de WES op 15 maart 2007 organiseerde. Om antwoord te vinden op deze vraag waren diverse gastsprekers met verschillende achtergronden uitgenodigd. Zij lieten hun licht schijnen over de problemen waarmee Spoedeisende Hulp en Intensive Care afdelingen tegenwoordig, ten gevolge van de welvaart, steeds vaker geconfronteerd worden.

Van adipositas en de bijkomende problematiek tot maligniteit in het hoofd-halsgebied. Van alcoholmisbruik bij jongeren tot de consequenties van succesvolle geneeskunde. En niet te vergeten patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg op de IC. De behandelde onderwerpen boden vooral veel stof tot discussie. In de huidige tijd zijn de consequenties van de welvaart op SEH en IC meer voelbaar dan we vóór dit symposium wellicht bedacht hadden.

De deelnemers waren ditmaal afkomstig uit 38 verschillende ziekenhuizen in Nederland. Zij beoordeelden dit symposium als "goed". Diverse complimenten voor de totale organisatie vielen ons ten deel. Voor wat betreft de voordrachten werd met name de inbreng van dr. van Tilburg (de adipeuze patiënt), prof. dr. Kimpen (consequenties succesvolle geneeskunde) en prof. dr. Baatenburg de Jong (hoofd-halschirurgie) unaniem als "goed" beoordeeld. Een kritische kanttekening werd geplaatst bij de onvriendelijke bejegening door het personeel dat de catering verzorgde. Een duidelijk verbeterpunt voor volgend jaar! De sponsoren werden deze dag goed bezocht en de actie van een sponsor om iets te verloten werd bijzonder gewaardeerd. Aan het einde van deze dag ontvingen de deelnemers naast het deelnamebewijs ook een pakketje gezonde tips en een overheerlijke appel. Met een knipoog naar het thema van deze dag...

Programma: Welvaart, wie vaart er wel bij?